Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Logo NWZVenZ klein

7 tot en met 13 maart is het De Nationale Week Zonder Vlees. Dit is een Nederlands initiatief om vleesconsumptie te verminderen. Want elke dag vlees eten past niet meer bij deze tijd. ‘En zuivel eigenlijk ook niet’ vindt De Week Zonder Vlees. Om deze reden is het dit jaar de ‘Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel’. Hiermee willen ze een meer plantaardig eetpatroon promoten.

Plantaardig eten hoeft niet saai en smakeloos te zijn. Probeer, combineer en ontdek wat allemaal mogelijk is. Wij willen daar graag een handje bij helpen, met onze inspiratie zonder vlees en zuivel.

Ontbijt
Wentelteefjes
Doop sneetjes brood in een mengsel van ei en water. Gebruik water in plaats van melk om het gerecht zuivelvrij te maken. Maak af met honing, jam of kaneel en suiker.

Lunch
Broodje pulled peel
Pulled peel is gemaakt van gemarineerde bananenschillen van Nederlandse bodem. Namelijk van de Neder Banaan.

Beleg het broodje met pulled peel en maak af met rode ui, snoeptomaten en komkommer.

Broodje vegan groentekroket
Beleg een dikke plak brood met groentekroketten van Neder Snack. Maak het bord compleet met een bakje Doesburgsche mosterd en garnering van tomaat en komkommer.

Diner
Gevulde courgette
Vul courgette met quinoa, snoeptomaat, paprika, ui en knoflook.

Shepherds pie
Maak een gebakken mengsel van ui, knoflook, courgette, champignons, tomatenpuree en kruiden. Doe dit in een ovenschaal en top af met aardappelpuree. Even in de oven en genieten.

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Vers, Verser, Verst!

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Nog geen account? Vraag hem direct aan.

We hebben een nieuwe naam!

Bedankt voor je belangstelling in de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Die leveren we voortaan onder de naam Neder Groep. Neem daarom een kijkje op www.nedergroep.nl