Eetbare bananenschillen van Nederlandse bodem

Broodje pulled peel

Boerenhart heeft een samenwerking met een heel bijzondere boer: Neder Banaan. In samenwerking met Wageningen University & Research doet Neder Banaan onderzoek naar een nieuwe teelttechniek. Dat is nodig omdat de banaan wereldwijd wordt bedreigd door de Panamaziekte. De nieuwe manier van telen moet ervoor zorgen dat de bodemschimmel die de ziekte veroorzaakt de plant niet kan bereiken. In Ede heeft Neder Banaan een kas vol bananenplanten, waar ook echte bananen aan groeien.

Bij Neder Banaan staat het onderzoek voorop maar gaandeweg kwamen ze erachter dat het een mooie gelegenheid is om startups een kans te geven. Pieter Vink van Neder Banaan: “We werken samen met verschillende jonge bedrijven die op een bijzondere manier delen van de banaan of plant verwerken. Eén van de startups maakt lingerie uit de vezels van de stam en we werken ook samen met Banana Business. Zij maken een veganistische vleesvervanger van onze bananenschillen. Zo wordt alles van de plant gebruikt, we gooien niets weg.” Deze reepjes noemen zij Pulled Peel: gemarineerde reepjes bananenschil.

Pulled Peel, wat kan je daar nu mee? Van alles! Chef-kok en accountmanager Sander weet hier wel raad mee. “Doe het op een broodje, een flammkuchen of een wrap. Vul aan met groenten tot een lekker gerecht en breid hiermee jouw vegetarische of zelfs veganistische kaart uit.”

Bestel nu tijdelijk Pulled Peel en vertel het verhaal via bijgeleverd promotiemateriaal.

Pulled Peel wrap
Pulled Peel broodje
Pulled Peel Wrap 2
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Vers, Verser, Verst!

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Nog geen account? Vraag hem direct aan.

We hebben een nieuwe naam!

Bedankt voor je belangstelling in de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Die leveren we voortaan onder de naam Neder Groep. Neem daarom een kijkje op www.nedergroep.nl