Masterclass Veluwse streekproducten

De masterclass Veluwse streekproducten is verplaatst naar maandag 4 april 2022.

Nederland is rijk aan prachtige streekproducten. Zo staat de Veluwe bekend om het wild dat in de uitgestrekte bossen wordt geschoten. Naast het wild zijn er talloze producten die door Veluwse boeren worden gekweekt en geproduceerd. Tijdens de Boerenhart masterclass Veluwse streekproducten op maandag 4 april 2022 staan deze producten centraal. Niemand minder dan Bjorn Massop, chef-kok bij Hotel Villa Ruimzicht, zal aan de slag gaan met de Veluwse ingrediënten. Een mooie kans om te leren van deze top kok!

Tijdens de masterclass wordt onder andere de scharrelforel van Forellenkwekerij ’t Smallert in het zonnetje gezet. Sander Hertgers zal meer over zijn vis vertellen tijdens het fileren: “Onze forel wordt in sprengenwater gekweekt en krijgt de ruimte om te groeien.” Daarnaast krijgt het wild van Herman ter Weele de nodige aandacht. Volgens Herman is wild het beste vlees wat er is: “Je mag het niet biologisch noemen maar deze dieren hebben een heel mooi leven gehad.” Koken met lokale ingrediënten past goed bij de filosofie van Bjorn Massop: “Waarom zou je producten uit het buitenland laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?”

Programma

De masterclass vindt op maandag 4 april plaats bij Forellenkwekerij ’t Smallert in Emst.

 • 15:00 uur – Ontvangst
  Mogelijkheid om zelf een hengel uit te gooien
 • 16:00 uur – Sander Hertgers van Forellenkwekerij ’t Smallert
  Fileren forel
 • 16:30 uur – Herman ter Weele van Slagerij ter Weele
  Uitbenen wild
 • 17:00 uur – Bjorn Massop, chef-kok bij Hotel Villa Ruimzicht
  Bereiding van Veluwse forel en wild
 • 18:00 uur – Borrel met proeverij van Veluwse streekproducten
  Mede mogelijk gemaakt door de Boerenhart-boeren

Deelnemen

Deelname aan de masterclass is gratis, ook wanneer je (nog) geen klant bent van Boerenhart.

Helaas zit de masterclass Veluwse streekproducten van maandag 4 april vol. Had je er graag bij willen zijn? Schrijf je dan in voor de reservelijst. We nemen contact met je op bij uitval of een volgende masterclass.

De masterclass is onderdeel van het project Korte Ketens met een Boerenhart en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en Provincie Gelderland.

Direct toegang tot meer dan 2500 producten

Én bestel de producten van onze boeren met ongekend bestelgemak.