Kenniscentrum Korte Keten

Kenniscentrum Korte Keten groeit

Kenniscentrum Korte Keten groeit

Het Kenniscentrum Korte Keten begeleidt en adviseert steeds meer ondernemers. Het gaat ondertussen om meerdere projecten door het hele land. Niet alleen korte keten initiatieven schakelen de kennis en ervaring van het centrum in. Ook inkopers van groothandels vragen om advies.
Pieter Vink

Stinger Food Sessions podcast over samenwerken

Pieter Vink van PuurDichtbij en Boerenhart was te gast in een podcast van de zesdelige Stinger Food Sessions serie. In de aflevering stond samenwerken centraal: “Is samenwerken de enige manier om verder te komen? Of is samenwerken in de praktijk toch niet zo eenvoudig?”

Korte keten tussen boer en burger

Wat je van dichtbij haalt is lekkerder. En beter voor de wereld om ons heen. Want het heeft geen duizenden kilometers afgelegd voordat het op je bord ligt.

Wat is een korte (voedsel) keten?

In Nederland zijn we kampioen in het maken van goed voedsel. Toch halen we veel van ons eten uit het buitenland. Ook gaat voedsel vaak langs tal van partijen voor het op je bord belandt. In een korte keten zijn er geen of slechts één schakel tussen wie het voedsel maakt en wie het opeet. Voedsel gaat bijvoorbeeld rechtstreeks van de boer naar de consument, via een webshop, boerderijwinkel of kraam langs de weg.

Voedsel voor een wereld die verandert

In tijden van digitalisering en razendsnelle opmars van nieuwe technologieën, verlangen we steeds meer naar wat tastbaar, écht en authentiek is. Boerenhart herwaardeert traditionele ambachten en het vakmanschap van makers. We willen het verhaal achter een product weten.