Herwaardering van het ambacht
In tijden van digitalisering en razendsnelle opmars van nieuwe technologieën, verlangen we steeds meer naar wat tastbaar, écht en authentiek is. Boerenhart herwaardeert traditionele ambachten en het vakmanschap van makers. We willen het verhaal achter een product weten.
Weten wat je eet
Wat zit erin? Hoe is het gemaakt? En waar? We willen het steeds vaker weten, mede door recente schandalen op het gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn. Consumenten zijn zich in toenemende mate bewust van de impact van voeding op hun gezondheid.
Voedsel als expressie van je identiteit
Je bent wat je eet. Dat geldt voor steeds meer Nederlanders. Ze maken voedselkeuzes die passen bij hun (gewenste) identiteit. En delen die keuzes trots op Instagram. Hierdoor groeit de vraag naar unieke en authentieke voedselproducten.
Transitie van de voedseleconomie
De huidige manier waarop we voedsel produceren en consumeren put de aarde uit en zet onze natuur onder druk. Daarom zet de Nederlandse overheid in op een landbouwtransitie: van grootschalige, intensieve landbouw voor de mondiale markt naar kringlooplandbouw en korte ketens.
Groeiende aandacht voor duurzaamheid
Klimaatverandering, de energietransitie, de plastic soup; je hoort en leest er elke dag wel iets over. Daardoor groeit het duurzaamheidsbewustzijn. Steeds meer consumenten wegen in hun keuze voor voedingsmiddelen duurzaamheid mee. Ze verwachten in toenemende mate dat voedselproducenten hier transparant over zijn en hun producten en verpakkingen verduurzamen.