Het Kenniscentrum Korte Keten begeleidt en adviseert steeds meer ondernemers. Het gaat ondertussen om meerdere projecten door het hele land. Niet alleen korte keten initiatieven schakelen de kennis en ervaring van het centrum in. Ook inkopers van groothandels vragen om advies.
Passie voor voedsel
Pieter Vink van het kenniscentrum: “Ontzettend mooi dat wij onze passie kunnen delen. Zo werken we samen aan een duurzamere voedselketen.” Het Kenniscentrum Korte Keten deelt kennis over korte voedselketens en adviseert bedrijven bij de transitie naar een duurzamer voedselaanbod. Dat wil zeggen: producten van dichtbij en zo min mogelijk schakels tussen de producent en consument.
Kennis en ervaring
Pieter werkt al jaren bij Boerenhart en heeft een hoop geleerd van de groei van het bedrijf: “Je weet welke uitdagingen de ondernemers voor hun kiezen krijgen. Het begint al bij het kiezen van de ondernemingsvorm en vaak ligt er bij logistiek een grote uitdaging.” Ook weet hij zijn weg te vinden in het lokale voedselaanbod: “We staan door het korte keten assortiment van Boerenhart in goed contact met onze leveranciers: de boeren en voedselproducenten van Nederland.” Samenwerkingspartner Dutch Cuisine helpt de juiste initiatieven en restaurants hun weg te vinden naar het kenniscentrum.
Met deze initiatieven stop het niet. “We staan te trappelen om nog meer initiatieven en ondernemers vooruit te helpen. We kunnen de voedselketen namelijk niet alleen veranderen.”