Korte keten tussen boer en burger

Wat je van dichtbij haalt is lekkerder. En beter voor de wereld om ons heen. Want het heeft geen duizenden kilometers afgelegd voordat het op je bord ligt. Gelukkig hebben we in Nederland duizenden gepassioneerde voedselmakers. Mannen en vrouwen die hun hart en ziel leggen in mooie producten en oog hebben voor mens, dier en […]

Wat is een korte (voedsel) keten?

In Nederland zijn we kampioen in het maken van goed voedsel. Toch halen we veel van ons eten uit het buitenland. Ook gaat voedsel vaak langs tal van partijen voor het op je bord belandt. Iedereen verdient er goed aan, behalve de voedselmakers zelf. En de prijs voor schade aan bijvoorbeeld het milieu? Die betaalt […]

Voedsel voor een wereld die verandert

Herwaardering van het ambachtIn tijden van digitalisering en razendsnelle opmars van nieuwe technologieën, verlangen we steeds meer naar wat tastbaar, écht en authentiek is. Boerenhart herwaardeert traditionele ambachten en het vakmanschap van makers. We willen het verhaal achter een product weten. Weten wat je eetWat zit erin? Hoe is het gemaakt? En waar? We willen […]