Inspiratie

Filter:

Boer & zus
Achtergrond

Hollandse quinoa uit de Hoeksche Waard

Lekker, gemakkelijk te bereiden en ook nog eens supergezond. Quinoa veroverde een paar jaar geleden de Nederlandse keuken. En hoe leuk is het dat je deze superfood niet meer uit Zuid-Amerika hoeft te halen, omdat ‘ie nu ook bij Boer & zus groeit op Hollandse bodem?

Lees door »
Bakker Piet
Achtergrond

Brood van Bakker Piet uit Elspeet

Kaas, jam of hagelslag; we zijn in Nederland gewend dat broodbeleg de smaakmakers van de lunch of het ontbijt zijn. Maar het kan ook anders, laten ze elke dag zien bij Bakker Piet. Daar maken ze brood zoals het ooit bedoeld is: vol van smaak en heerlijk knapperig.

Lees door »
Geert's Best
Achtergrond

Koolzaadolie van Geert’s Best uit Zuidwolde

Rijd je in het voorjaar door het Drentse Zuidwolde? Dan zijn de gele koolzaadvelden van Geert’s Best niet te missen. Net als de kruidig zoete geur van de plant die aan de basis staat van een bijzondere olie. Spoiler alert: als je ‘m geproefd hebt en het verhaal kent, wil je nooit meer olijfolie!

Lees door »
Sander
Recept

Favoriete product van Sander

Het favoriete product van Sander is de buikspek van Albert van den Heuvel. Dit stuk vlees kan je heerlijk zacht garen, krokant bakken, karamelliseren en roken. Je kan dus super veel kanten op met dit product! Daarom vindt Sander het ook zo lekker.

Lees door »
Logo NWZVenZ klein
Nieuws

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

De Nationale Week Zonder Vlees is een Nederlands initiatief om vleesconsumptie te verminderen. Want elke dag vlees eten past niet meer bij deze tijd. ‘En zuivel eigenlijk ook niet’ vindt De Week Zonder Vlees. Om deze reden is het dit jaar de ‘Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel’. Hiermee willen ze een meer plantaardig eetpatroon promoten.

Lees door »
Broodje pulled peel
Nieuws

Eetbare bananenschillen van Nederlandse bodem

Boerenhart heeft een samenwerking met een heel bijzondere boer: Neder Banaan. In samenwerking met Wageningen University & Research doet Neder Banaan onderzoek naar een nieuwe teelttechniek. Dat is nodig omdat de banaan wereldwijd wordt bedreigd door de Panamaziekte.

Lees door »
Veluws Land
Op bezoek bij...

Op bezoek bij… Veluws Land

Als we het erf oplopen, zien we de varkens gelijk staan in de modderpoel naast de stal. Jarno en Heleen van den Berg laten ons hun biologische varkenshouderij zien. Hier zorgen zij samen met hun kinderen voor al hun varkens, van klein tot groot, van zeug met biggetjes tot groepjes beren.

Lees door »
Innovatie

Eclairs en bier van Veluwse bananen

Binnenkort voegt Boerenhart twee bijzondere producten toe aan het assortiment: mini-eclairs en bananenbier van Veluwse bananen. De producten zullen tijdelijk én exclusief verkrijgbaar zijn voor horeca en bedrijven via Boerenhart.

Lees door »
We kunnen niet meer berichten laden