Eclairs en bier van Veluwse bananen

Binnenkort voegt Boerenhart twee bijzondere producten toe aan het assortiment: mini-eclairs en bananenbier van Veluwse bananen. De producten zullen tijdelijk én exclusief verkrijgbaar zijn voor horeca en bedrijven via Boerenhart.

Neder Banaan
De Veluwse bananen komen uit de kas van Neder Banaan in Ede. Sinds oktober 2019 doen ze samen met Wageningen Universiteit onderzoek naar een nieuwe teeltmethode van bananen. Bij Neder Banaan staat dit onderzoek, die de bananenteelt wereldwijd moet redden van een bodemschimmel, centraal. Omdat er ondertussen gewoon bananen kunnen worden geoogst wordt de oogst verwerkt tot lekkere lokale producten.

Van groen naar geel
Alle bananen worden groen en onrijp geoogst. Ze krijgen hun gele kleur pas in de rijperij. Ook de Neder Bananen die eind november werden geoogst krijgen deze behandeling. Na een week in de rijperij zitten ze vol smaak en hebben ze een geel jasje gekregen. Nu zijn de PuurDichtbij boeren aan de beurt om er ambachtelijke lokale producten van te maken. De eer is aan Banketbakkerij Ritmeester en Brouwerij Kleiburg.

Zoete gebakjes
Banketbakkerij Ritmeester uit Scherpenzeel gaat aan de slag met mini-eclairs. Deze zoete gebakjes zijn gevuld met bananen slagroom en afgemaakt met glazuur en een toefje chocolade. Binnenkort kun je jouw gasten dit exclusieve gebakje aanbieden.

Bier met bananen
Brouwerij Kleiburg maakt een bijzonder bier met de Neder Banaan. Remco is brouwer van de Amsterdamse brouwerij: “Veel bananenbier wordt gemaakt met bananenextract. Het is een uitdaging om echte bananen goed te verwerken in het bier. Op dit moment zijn we de laatste tests aan het doen.” Het speciale bier laat daarom nog even op zich wachten.

Neder Banaan op jouw kaart
Wil je de Neder Banaan producten tijdelijk toevoegen aan jouw kaart? Houd dan de nieuwsbrief in de gaten! Daar laten we weten wanneer de mini-eclairs en het bier besteld kunnen worden. Let op: hier heb je een Boerenhart bestelaccount voor nodig. Wanneer je deze nog niet hebt kun je een account aanvragen.

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Vers, Verser, Verst!

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Nog geen account? Vraag hem direct aan.

We hebben een nieuwe naam!

Bedankt voor je belangstelling in de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Die leveren we voortaan onder de naam Neder Groep. Neem daarom een kijkje op www.nedergroep.nl