Wilder Land thee

Amsterdam

Wilder Land

Boer: Daan en Matthijs

Specialiteit: Thee

"We maken een Wilder Land met (on)kruidenthee die Nederlandse biodiversiteit herstelt."

“We zijn ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar ‘herstel’ centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Om de Nederlandse biodiversiteit te verbeteren zullen we ons opnieuw met natuur moeten verbinden. Onszelf en ons landschap verwilderen. Daarom werken wij samen met boeren aan een Wilder Land door (on)kruiden in te zaaien waar we ongelooflijk lekkere thee van maken.”

Op zoek naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten Daan en Matthijs de veelzijdige kansen van thee.

Hoe meer (on)kruiden we inzaaien bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren in Nederland.

De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom niet in Nederland hier mee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Win-win-win!

De kruiden die zij oogsten voor in de blends zijn puur natuur, dus deze kruiden weten niet hoe het is om bespoten te worden met bestrijdingsmiddelen. Een deel van de kruiden die we zaaien oogsten zij om er thee van te maken. De rest, minimaal de helft, laten ze staan zodat de insecten ervan kunnen blijven genieten. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreid de zaden over het land. Zo zullen er in het voorjaar daarna op nog meer plekken kruiden op komen. Langzaam aan neemt de natuur het zo weer over. Lekker wild.

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Daan en Matthijs en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via ons portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.

We hebben een nieuwe naam!

Bedankt voor je belangstelling in de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Die leveren we voortaan onder de naam Neder Groep. Neem daarom een kijkje op www.nedergroep.nl