Rhenen

Meester Affineurs

Boer: Hans Boot

Specialiteit: Kaas

"Wij rijpen puur natuurlijk authentieke kazen met natuurkorst. Vol van smaak en bereid uit raszuivere rauwe melk van veehouders uit De Gelderse Vallei."

Meester Affineurs  legt zich toe op het, op eigen receptuur, ambachtelijk laten maken van kaas bereid uit raszuivere rauwe melk van voornamelijk “vergeten rassen vee” die uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen. Naast het behoud van deze rassen speelt daarbij biodiversiteit een belangrijke rol. Hierbij werken zij nauw samen met veehouders en ambachtelijke kaasmakers binnen de Gelderse Vallei. Middels een speciaal concept en bijzondere receptuur worden kazen gemaakt die uniek zijn op de Nederlandse markt.

Het maken van de kaas doen zij op ambachtelijke wijze, met een bevlogen team van kaasgekken waarbij zij worden ondersteunt door moderne technieken. Als dat niet het beste uit twee werelden is!

Affineren

De merknaam Meester Affineurs is gebaseerd op het Franse begrip ‘Affineren’. Letterlijk vertaald het verfijnen van de kaas. Kaas met een natuurkorst leeft en verdient dagelijks aandacht; wassen, keren, verzorgen. Met affineren verfijnen wij de kaas. Kaas rijpt niet vanzelf, daar is liefde en vakmanschap voor nodig. En dat is waar Meester Affineurs voor staat!

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Hans Boot en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via onze portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.