Opheusden

Kaasboerderij De Doorgange

Boer: Marc Boer

Specialiteit: Roodflora kazen

"De combinatie van de Bourgondische receptuur en bereidingswijze van de kaas tezamen met de omstandigheden tijdens de rijping zijn bepalend voor het eindresultaat van deze smaakvolle roodflora specialiteit."

Kaasboerderij “De Doorgange” maakt al eeuwenlang speciaalkazen op ambachtelijke wijze. De boerderij ligt midden tussen de fruitboomgaarden van de Neder-Betuwe, aan het riviertje de Linge. De zware Betuwse kleigronden geven het gras waar de koeien op grazen een specifieke smaak en dat proef je terug.

Roodflora-kaasspecialiteiten

Kaasboerderij “De Doorgange” heeft diverse roodflora kaasspecialiteiten in het assortiment; een half harde en een zachte variant. De productie en nabehandeling van deze kazen geschied volgens een oud traditioneel Bourgondisch recept. Het type roodflora dat in die streek toegepast wordt, wordt ook door ons ingezet. Daar de kazen in het eindtraject niet gecoat worden zijn de korsten van de gewassen korstkazen met hun jonge karakter 100% eetbaar.

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Marc Boer en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via onze portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.