Stroe

Geitenboerderij de Groote Stroe

Boer: Magda Scholte en Harry van Wenum

Specialiteit: Geitenkaas

"Stroese dame is een natuurlijk gerijpte rauwmelkse geitenkaas. Tijdens de rijping krijgt de kaas extra diepgang."

De biologische boerderij heeft 90 Nederlandse witte melkgeiten. Het grootste gedeelte van het jaar grazen zij buiten in kruidige gras-klaver weiden.

Stroese dame

Stroese dame, een sprekende naam voor een kaas die op de stroese boerderij wordt gemaakt. De naam staat natuurlijk voor de geiten, de dames die met zoveel enthousiasme en eigenwijsheid in het weiland grazen en de stal bevolken. Daarnaast is de stroese dame ook een eerbetoon aan de vrouwen van Wenum die hier al vier generaties op de boerderij geleefd en gewerkt hebben, sterke vrouwen. Maar stroese dame staat ook voor het ambacht van kaasmaken; het is de boerin die van oudsher de boerenkaas maakt. Met eenvoudige bewerking en liefde maakt zij van de verse rauwe melk een verrassende kaas.

De melk, kaas en het geitenvlees zijn erkend als Veluws Streek Product. Dit betekent niet alleen dat deze producten op de Veluwe worden geproduceerd en dat de grondstoffen van de Veluwe komen, maar ook dat er wordt bijdragen aan het behoud van het Veluws landschap met zijn houtwallen, bossen en beken.

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Magda Scholte en Harry van Wenum en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via ons portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.

We hebben een nieuwe naam!

Bedankt voor je belangstelling in de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Die leveren we voortaan onder de naam Neder Groep. Neem daarom een kijkje op www.nedergroep.nl