Well

Den Eelder Zuivelboerderij

Boer: Familie van der Schans

Specialiteit: Zuivel

"De koeien maken voor ons namelijk net zo goed deel uit van onze familie."

Den Eelder is een boerderij en zuivelmakerij ineen. Een echt familiebedrijf.  Voor hun zuivel werken zij met zwartbonters, een koeienras dat geliefd is om zijn melk. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de koeien het goed hebben. Want hoe blijer de koe, hoe beter de melk.

Vrijheid blijheid

Of onze dames nu buiten of binnen lopen, de basis van hun voer is altijd ons eigen gras. Dit vullen we aan met mais en andere top bijproducten zoals bierborstel, suikerbietenpulp. Op deze manier maken we een perfecte mix voor lekkere melk en een gezonde koe.

We proberen onze koeien zoveel mogelijk vrijheid te geven. Ze mogen zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan en wanneer ze gaan eten, maar ook wanneer ze gemolken willen worden. In onze stal hebben we heuse ‘melkrobots’ staan. Hierin kunnen onze koeien zich 24/7 laten melken, zo vaak en wanneer ze willen.

Gelijk nadat een koe is gemolken, gaat de verse melk naar de melktank, hier koelen we de melk naar 3°C. De zuivelmakerij staat pal naast de koeienstal. De melk die ’s ochtends nog in onze koeien zat is daardoor ‘s avonds al verpakt of verwerkt.

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Familie van der Schans en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via onze portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.