Voorthuizen

De Lankerenhof

Boer: Chris en Marjanne Borren

Specialiteit: Eieren

"Het houderijconcept is erop gericht het milieu zo min mogelijk te belasten."

De Lankerenhof is een biologisch legpluimveebedrijf. In de stallen en buiten in de ruime uitlopen hebben de hennen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. Een automatisch systeem strooit regelmatig graankorrels over de dikke laag bodemstrooisel. Zo kunnen de hennen zelf een deel van hun kostje bij elkaar scharrelen en blijven ze lekker actief.

In de stallen zijn verschillende ruimtes: eten, drinken, slapen en eieren leggen doen de hennen op verschillende plaatsen. Op elke plek zijn de temperatuur en hoeveelheid licht aangepast aan de wensen van de kip.

Verder leven er ook hanen op de Lankerenhof. Het grootste deel van de haantjes die opgroeien op de Lankerenhof zijn bestemd voor de vleesconsumptie. Een klein deel gaat mee naar de legstal. De hanen in de legstal zorgen ervoor dat de hennen rustiger zijn, omdat de haan boven de pikorde staat en ingrijpt als de dames ruzie maken.

Bleieren

De eieren van de kippen van de Lankerenhof worden door hele blije kippen gelegd. De eieren van de Lankerenhof heten daarom Bleieren.

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Chris en Marjanne Borren en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via ons portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.

We hebben een nieuwe naam!

Bedankt voor je belangstelling in de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Die leveren we voortaan onder de naam Neder Groep. Neem daarom een kijkje op www.nedergroep.nl