Ede

Brandrood kaasboerderij

Boer: Arjan en Karina Schermer

Specialiteit: Kaas

"Wij gebruiken alleen microbieel stremsel, alle Brandrood kaas is gecertificeerd vegetarisch."

Op biologische kaasboerderij Brandrood, gelegen op het prachtige Landgoed Kernhem in Ede, wordt kaas gemaakt van het zeldzame Nederlandse Brandrode Rund. Een uniek ambachtelijk, biologisch en puur product van het type Gruyère. Dit is een harde kaas met een natuurlijke, gewassen korst en een uitgesproken smaak. Zacht nootachtig met een stevige nasmaak.

Met het ontwikkelen van deze kaas is een manier gevonden om het oeroude Brandrode Rund werkelijk eer aan te doen. In de Brandrood kaas proef je het karakter en de robuuste, warme maar stoere zachtheid van dit ras.

Brandrode rund

De bijzondere koeien op de boerderij zijn Brandrode runderen. Het is een sobere, sterke en makke koe die behoort tot de beschermde zeldzame huisdierrassen. Donkerrood van kleur met een witte kol, staartpunt  en poten. De kop is vaak donkerder, tegen zwart aan, “geblakerd”, vandaar de naam. Het Brandrode rund is een zeer oud ras, waar nu nog maar 1000 dieren van over zijn.

een greep uit ons assortiment:

Vandaag bestelt, morgen bij jou.

Bestel de producten van Arjan en Karina Schermer en nog veel meer verse, gezonde en eerlijke producten via onze portaal.

Heb je nog geen account? Vraag hem direct aan.